- Fairtrade Standardı Paylaş

Fairtrade Standardı

Fairtrade Standardı; Ürün üreten kuruluş veya çiftçilere destek verilmesi kapsamında ele alınan standartlar ile hükümler üzerinde çalışırken, Sistem Kalite şirketimiz; kuruluşların adil ticaret kapsamında gerçekleştirecekleri ticari uygulamaların belgelendirme ile ilgili işlemleri yürütmektedir.

Fairtrade Standardı kapsamı; Farklı üreticileri kabul eden farklı Fairtrade Standartları yer almaktadır. Bir dizi standart, kooperatiflerde veya demokratik yapıdaki sahip diğer firmalarda beraber küçük kişiler açısında geçerlidir. Diğer set, işverenler güzel ücretler ödeyen, sendikalara dahil olma hakkını güvence kapsamına alan, sağlık ile güvenlik standartlarını güvence kapsamına alan ve uygun alanlarda yeterli konut sağlayan işçiler açısından geçerlidir.

Fairtrade Standartları, ayrıca ticaret hükümlerini de kapsar. Pek çok ürün, üretici kesime ödenmesi gereken minimum miktar olan Fairtrade, Minimum ücrete sahiptir. Buna ilave olarak, üretici kuruluşlar kendi topluluklarına veya işletmelerine daha kapsamlı yatırımda bulunmak açısından Fairtrade Premium'u alırlar.

Fairtrade yani Adil Ticaret girişimleri, fakir ülkelerin gelir düzeyinin yükseltilmesi amacı ile kar marjinali gütmeyen ihracatçı işletmeler, sivil toplum kuruşları aynı zamanda üretici işletmeler arasında gerçekleşen ortaklık biçiminde 1950 yılların başında başlamıştır.

Fairtrade standartlar, ekoloji, ekonomi ve sosyallik olarak üç direktifte incelenebilir. Adil ticaretin hükümlerini açıklarlar. Tüm üretici ile satıcı firma bu kurallara uyması germektedir. Yalnızca o zaman ürünlere Fairtrade mührü veya Fairtrade işareti verilir.
Bu standartlar fakir uluslarda çiftçiler ile işçilerin yaşam koşullarını düzeltmek açısından geliştirildi.

Bu standartların gelişime uluslararası Fairtrade’in özel bölümü bakmaktadır. Üretici kuruluşlar, satıcı firmalar ve uzmanlar ile beraber geliştirildi.

Fairtrade standartları merkezi beklentilerden hazırlanmıştır. Tüm önemli beklentiler tüm üretici sınıfında dikkat edilmesi gerekn adil ticaret belgesini alabilmek açısından geçerlidir. İlk belgeleri aldıktan sonra üretici firmaların gelişme hükümlerini yerine getirmeleri gerekmektedir. Bu hükümler daha kapsamlı ayrıca üretici kuruluşların çalışma hükümlerini düzelmektedir. Uzun periyotlu çevreyi koruma önemleri alınmaktadır.

Marka Tescil ve Patent Tescil işlemleriniz için www.sistempatent.com.tr sayfasına bakınız.