- Iso Belgesi Paylaş

‘‘ISO; Üluslararası Standartlar Organizasyonu'nun kısaltılmış şeklidir. 1947 senesinde kurulmuş olmak ile birlikte, İsviçre'nin Cenevre Şehri bu organizasyonun merkezidir. ISO belgesi; Hizmet alanının farklı sektörlerinde faaliyette olan işletmelerin belirli bir standarda uygun olarak hizmet sunduklarının ispatında bulunan ve alanlarında yetkinliğinin bulunduğunu belirten bir belgedir. İso örgütü nezdinde yazılan standartlara göre belgelendirme işlemlerinin tümüne ISO belgesi ismi verilir. Sistem Kalite Belgelendirme ve Test Danışmanlığı kuruluşu olarak İzmir ISO belgesi konusunda 1999 yılından günümüze profesyonel anlamda hizmet vermekteyiz."

ISO belgesi ismi verilen standartlar hazırlayan İso örgütü , dünya genelinde yer  alan sanayi,  ticari ve endüstri sektöründe hizmet sunmakta olan sektörler  adına çok miktarda kalite standardı kararlaştırmış ve bu ölçütlerde belge çeşitleri meydana getirmiştir. Bu organizasyonun kurulmasında ki amaç ise; dünya genelinde geçerliliği olacak biçimde standartların yayınında bulunmak ve bu şekilde ürünlerin ve hizmetlerin ülkeler arası dolaşımına destekte bulunmaktır. Organizasyonun şuan 162 taraf ulusu bulunmaktadır. Organizasyon, elektrik ve elektronik haricinde yer alan tüm hususlar ile standartlar tespit ederek bu husu slarda yer alan çalışmaları standartlar akabinde gerçekleştirmektedir.

Gerçek anlamda ISO, ülkeler arası standartlar teşkilatının ne anlama geldiğinden ziyade tanımda belirttiğimiz gibi yönetim sistemi belgelerinden hangisi anlatılmak isteniyorsa o Iso belgenin ne işe yaradığı aranmaktadır. Tüm İso sorularına Sistem Kalite şirketimizin web sitemizden yanıt bulabilirsiniz. İso ile anlatılmak istenen ya da akıllara gelebilecek diğer tüm soruları da yanıt vermek kamuoyu faydası bakımından oldukça önem teşkil etmektedir.

Merkezi Cenevre’ de olan kuruluş, standart çalışmalarını gerçekleştirmek adına Teknik komite oluşturulmuştur. İlk yaptığı işlem ise 1987 yılında Iso 9000 Kalite Sistem Standartları yayımlamak olmuştur. Standardizasyondan kasıt yapılan uygulamaları belirli şartlar kapsamında yönetimin bulunabilmektir. Standart uygulamaları sosyal hedefli, ekonomik, bilimsel, deney biçiminde yapılabilir. Standart çalışmaları çeşitli kesimler adına yararı bulunmalıdır, bu kesimler, toplum, müşteri, çalışanlar olarak tanımı yapılabilir. Temel olarak hedef, belirsiz durumların tanımının yapılması ve meydana gelebilecek hataların asgari düzeye indirgenmesi şeklinde açıklaması yapılabilir.

Iso Belgesi gerçek anlamda toplumumuz tarafından dile kolay gelmesi ya da temin edilecek belgenin tam anlamı ile ne olduğu hakkında bilgi sahibi olunmaması sonucunda geliştirilmiş bir kelimedir. Ara sıra İso belgeleri ya da küçük harf ile yazılması durumunda ıso belgeleri şeklinde telaffuz edilmektedir.

İso belgesi, ülkeler arası standartlar organizasyonu olan İso nezdinde oluşturulan ve her işletmeye uygulanabilen kalite yönetim sistemi standartlarının genel ismine denir.  Belge sahibi olmayı talep eden işletme akredite bir kuruluş nezdinde önce yeterlilik analizine tabi olurken, yeterlilik analizinden sonra uygunluk analizinde bulunarak belge isteği yapan işletme kalite yönetim sistemi belgesi ile belgelendirilir. Ülkeler arası Standartlar Organizasyonu bünyesinde çeşitli teknik komiteler yer almaktadır. Bu komiteler uzmanlık dallarına uygun göre standartları meydana getirirler. Teknik komitelerin işlevi, Teknik Komiteler Yürütme kurulu nezdinde takibi yapılır. Ülkelerin temsilcisi konumun yer alan Standart Enstitüleri bu komitelerde görev edinirler. Ülkelerin temsilcisi konumunda görev alan Standart Enstitüleri yaptığı çalışmaları bakımından Iso nezdinde tam üye statüsü elde ederek sertifika verme hakkına sahip olurlar.

Temel Olarak Iso Belgesi

  • Ülkesel anlamda meydana getirilmiş olan standartlar içinde uyum oluşturma
  • Taraf olan kuruluşların onay vermesi ile ortak standartlar hazırlanması
  • Komiteler vasıtası ile üretimde bulunulan bilginin paylaşılması
  • Değişik ülkeler arası kuruluşlar ile iş ortaklığının yapılması
  • Değişik ya da yeni standartların hazırlanmasına temel hazırlamak
  • Global ürün, hizmet alış verişine katkıda bulunmak ürün ve hizmetlerin ticaretini kolay duruma getirmek 

Sistem Kalite olarak iso belgesi konusunda kalite belgelendirme hususunda hizmet verdiğimiz ofislerimiz mevcuttur. Amacımız sizlerle yakından iletşim kurarak iso belgeleri konusundaki çalışmalarmızı birebir yürütmektir. Bu hususta iso belgesi İzmir, iso belgesi Ankara ve iso belgesi İstanbul başta olmak üzere buradaki ofislerimiz aracılığıyla hizmet sağlamaktayız. Ancak şubelerimiz bunlarla sınırlı değildir. Bu hususta iso belgesi Adana, iso belgesi Antalya, iso belgesi Bursa,  iso belgesi Eskişehir, iso belgesi Kayseri ve iso belgesi Bursa ofislerimizde de hizmet sağlamaktayız. İletişim sayfamızda ofizlerimizin bilgileri mevcut olup bizlerle irtibat kurabilirsiniz.

Marka Tescil ve Patent Tescil işlemleriniz için www.sistempatent.com.tr sayfasına bakınız.