Toprak Kirliliği Yönetimi Eğitimi
Toprak kirliliği yönetimi eğitimi konusunun ana felsefesi olan toprak kirliliği, toprağın, insanların yapmış olduğu işlemlerin ardından meydana gelen farklı bileşiklere bulaştırılmasını takiben, toprak içinde hayat süren canlılar ile büyüyen ve büyütülen bitkilere yada bu bitkileri yiyerek beslenen canlılara toksik etkide bulunacak ve zarar teşkil edebilecek seviyede anormal fonksiyonda olmasını, toprağa ilave olan kimyasal maddenin toprağın özümleme hacminin üzerine çıkması, toprağın kalite kapasitesinin azalması biçiminde açıklanabilir. Toprak sistemi ilişkide bulunduğu su ve hava fonksiyonlarında bulunan kirletici faktörler için son depolama merkezidir. Diğer yandan toprak, karasal ekosistemin taşıyıcı elemanıdır ve toprak veriminde yaşanan değişim, hem doğal ve hemde tarım ekosisteminin kalitesine etkide bulunmaktadır.
Toprak Kirliliği Yönetimi Eğitimi İçeriği
» Toprak kirliliği sınıfları
» Toprak kirliliği ölçümü
» Toprak kirliliği inceleme yönetmeliği
» Toprak kirliliği engelleme yöntemleri
» Toprak kirliliğinin sebepleri kirleticilerin taşınımı ve verdiği tepkiler
Toprak Kirliliği Yönetimi Eğitimi Süresi
SİSTEM KALİTE belgelendirme kuruluşu olarak tarafımızdan toprak kirliliği yönetim eğitimi 1 gün olarak belirlenmiştir. Toprak kirliliği yönetim eğitimine belirlenen 1 günlük süre toprak kirliliği yönetim eğitimine katılacak kişi adedine göre değişiklik gösterebilir.
Toprak Kirliliği Yönetimi Eğitimine Kimler Katılabilir
Toprak kirliliği kontrolü gerçekleştiren kurum ve firmalarda çalışan teknik personellerin hepsi ve yerel yönetimlerde çalışan teknik personel
Toprak Kirliliği Yönetimi Eğitimi Sertifikası
Kurs bitiminde kursa katılan kursiyerler toprak kirliliği yönetim eğitim sertifikasına (katılım sertifikası) sahip olacaktır.