- SIK SORULANLAR Paylaş

İso Kalite Belgesi Danışmanlık Firmaları

14 Şubat 2017 Salı

‘‘ İso; Ülkeler arası standartlar organizasyonu kuruluşunun isminin kısaltılmış şeklidir. Bu organizasyon 1947 senesinde kurulması ile birlikte İsviçre'nin Cenevre Şehri bu organizasyonun merkezidir. İso kalite belgesi; Hizmet alanı farklı olan sektörlerde faaliyette bulunan işletmelerin belirli bir standarda uygun şekilde hizmet sunduklarını ispatlayan ve alanlarında yetkinliğinin bulunduğunu belirten belgedir. İso örgütü nezdinde yazılan standartlara göre belgelendirme işlemlerinin tümüne iso belgesi ismi verilir. İso kalite belgesi danışmanlık firmaları; İso kalite yönetim belgelendirme hizmeti veren kuruluşlardır. Sistem Kalite belgelendirme ve test danışmanlığı kuruluşu olarak Türkiye’nin 4 bir yanı 81 ilinde belge danışmanlık hizmeti vermekteyiz. ’’

İso belgesi danışmanlık firmalarından biri olan Sistem Kalite belgelendirme ve test danışmanlığı kuruluşumuz 1999 yılından günümüze siz değerli kuruluşlara belgelendirme ve test danışmanlığı hizmeti vermekteyiz.

‘‘ İso Kalite Belgesi Kapsamında Sistem Kalite Belgelendirme ve Test Danışmanlığı Kuruluşumuz 1999’dan günümüze bilgilendiriyoruz, belgelendiriyoruz… ’’

İso nezdinde yayını yapılmış olan kalite sistemi standartları, dokümantasyon yapısı meydana getirilerek faaliyete konabilir standartlardır. Kalite belgelerinden en yaygın olarak kullanılan İso 9001 standardı da bir dokümantasyon yapısı ile işletmede boy gösterecek ve nihai amacı olan iso belgesi ile belgelendirilecek standarttır. İşletmeler İso 9001 kalite sistemi standardını işleme koyabilir, standardın ihtiyaçlarını temin edebilir kalite sistemini bir şekilde oluşturmaları adına danışmanlık hizmeti alma konusunda Sistem Kalite belgelendirme ve test danışmanlığı şirketimize başvurabilirler. İşletmeler iso danışmanlık kurumlarından biri olara Sistem Kalite belgelendirme ve test danışmanlığı kuruluşumuzdan danışmanlık hizmeti alarak iso belgesi ile belgelendirme amacı ile yapılacak iso belgesi incelemesini başarı ile sonuçlandırabilirler.

İso Kalite Belgesi Danışmanlık Sürecimiz

Mevcut Durum Analizinde Bulunma

Sistem Kalite belgelendirme ve test danışmanlığı kuruluşu olarak, işletmede mevcut durum analizinde bulunarak Kalite belgesi adına yol haritası oluşturmaktayız.

Mevcut durum analizinde  bulunurken işletmenin faaliyet alanlarının tümünü gözden geçirmekteyiz.
Süreç Etkileşimlerini Tespit Ederiz
İşletme uygulamalarını analiz etmemizin ardından her bir uygulama konusu ile alakalı temel ve alt süreçleri belirlemekteyiz. Bu süreçlerin birbiri ile olan ilişkisi tanımlarız. Süreç etkileşim grafiği oluştururuz. Süreç yaklaşımı, işletme işlemlerinin daha verimli şekilde koordine edilmesini, kontrolünün gerçekleşmesini ve uygulamaya konmasını sağlar.

İşletme Uygulamaları; Satın alma, üretimde bulunma yada hizmet, satış pazarlama, depolama işlemi, insan kaynakları, müşteri, kalite sistemi işlevleri gibi faaliyet hususlarını kapsayabilir.

Kuruluşun yapısı, üretim yada hizmet hakkında, personel sayısı uygulamalarının karmaşıklığı, vasıflı çalışan sayısı gibi hususlar süreç sayısına etki eden aktörlerden bir kaçıdır.

Kalite Politikası ve Organizasyon Grafiğinin Oluşturulması

Süreç ve süreç yetkililerinin belirlenmesinin ardından kuruluşun organizasyon grafiği ve kalite politikası kuruluş üst yönetimi ile beraber belirlemekteyiz.

Süreç Dokümanlarının Oluşturulması

Saptanan süreçlerin gereksinim duyduğu formlar, uyarılar, izlenen yollar, kalite koordinasyonları, akış grafikleri, kalite yönetim sistemi mecburi yöntemleri gibi dokumanlar kuruluş yapısına uygun şekilde oluşturmaktayız.
Sistemi Uygulamamız

Hazırladığımız dokümanlar kuruluş yönetiminin de onayını alarak faaliyete konur. Dokümanların uygulanma sürecinde meydana gelebilecek aksaklıklara dikkate edilerek dokümanlar gözden geçirilir ve ilgili olan düzenlemeler gerçekleşir.

İç Tetkiklerde Bulunma

Kalite sisteminin belirli bir süre uygulanmasının ardından iç tetkikler işletme içinde yapılır.

Yönetimin Gözden Geçirme Toplantısı

Sistemin değerlendirilmesinde bulunarak neticelerde tartışılır ve karara bağlanır. Bu süreçte türlü istatistiksel yöntemler icra edilerek verilerin analizinin gerçekleşmesi ve faaliyetin alışkanlık edinilmesi sağlanır. Neticeler katılımcıların tümüne  rapor şeklinde ibraz edilir.

İso Belgesi Danışmanlık Ofislerimiz 

İso belgesi danışmanlık önemli bir konu olmak ile birlikte bu hizmeti akreditasyonu onaylanmış ve kaliteli bir hizmet veren bir şirket ile çalışılması gerekir. Sistem Kalite olarak uluslar arası akredite olmuş ve 1999 yılından günümüze yılların verdiği deneyim ile Türkiye’de bir çok ilde faaliyette olan ofislerimiz ile sizlere kaliteli ve verim alabileceğiniz bir hizmet vermekteyiz. Bu ofisleri sıralayacak olursak; İso belgesi İstanbul, İso belgesi İzmir, İso belgesi Ankara, İso belgesi Bursa, İso belgesi Adana, İso belgesi Eskişehir, İso belgesi Konya, İso belgesi Antalya, İso belgesi Kayseri ofislerimizdir. Hatta yurt dışındaki İso belgesi Almanya ve İso belgesi Rusya ofislerimizle yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza da hizmetler sunmaktayız. 

Marka Tescil ve Patent Tescil işlemleriniz için www.sistempatent.com.tr sayfasına bakınız.