- SIK SORULANLAR Paylaş

İso 9001 Eğitim Belgesi

14 Şubat 2017 Salı
‘‘ İso; Ülkeler arası standartlar organizasyonu kuruluşunun isminin kısaltılmış şeklidir. Bu organizasyon 1947 senesinde kurulması ile birlikte İsviçre'nin Cenevre Şehri bu organizasyonun merkezidir. İso belgesi; Hizmet alanı farklı olan sektörlerde faaliyette bulunan işletmelerin belirli bir standarda uygun şekilde hizmet sunduklarını ispatlayan ve alanlarında yetkinliğinin bulunduğunu belirten belgedir. İso örgütü nezdinde yazılan standartlara göre belgelendirme işlemlerinin tümüne iso belgesi ismi verilir. İso 9001; Dünyada en çok kullanılan kalite yönetim belgesidir. İso 9001 eğitim belgesi; Verilen kalite yönetimi eğitimleri sonunda yapılan sınavda başarılı sonuç elde edenleri sahip olacağı belgedir. ’’

İso 9001 eğitim belgesi ile, İso 9001 standardının ve faaliyetlerinin tanıtımının gerçekleşmesi, İso 9001 sisteminin inşa edilmesinin temin edilmesi, kalite kavramı, kalite sistemi, İso 9001 standardının maddelerinin açıklamasında bulunulması hususunda pratik çalışmada bulunarak kalite yöneticilerine, İso 9001 sistemini uygulamakta olan yahut uygulama isteğinde olan eden ve ya şirketlerde çalışan personele iso 9001 standardı konusunda temel eğitimi temin edilir.

Sistem Kalite belgelendirme ve test danışmanlığı kuruluşumuz 1999 yılından günümüze kalite ekibimiz ile sizlere kaliteli ve verim alacağınız hizmet vermektedir. Bu eğitimi, akreditasyonu gerçekleşmiş belgelendirme kuruşları nezdinde temin edilmektedir. Sistem Kalite belgelendirme ve test danışmanlığı kuruluşumuz ülkeler arası akreditasyonumuz gerçekleşmiş olmak ile beraber ülkemizin 7 bölgesinde, 81 vilayetinde hizmet vermektedir. 

‘‘İso Belgesi Kapsamında Sistem Kalite Belgelendirme ve Test Danışmanlığı Kuruluşumuz 1999’dan günümüze bilgilendiriyoruz, belgelendiriyoruz… ’’

Eğitimin Amacı

İso standart maddelerinin yorumunda bulunarak İso 9001 sistemi’nin  inşa edilmesi, verim alınacak şekilde faaliyete geçirilmesi ve devamlılığının temin edilmesi hususunda eğitime dahil olan katılımcılara bilgilendirme faaliyetinde bulunmak. 

Eğitime dahil olanlara İso 9001 sistemi’nin, kendi yaptıkları işler bakımından önemini, iç ve dış faydalar hakkında bilgi vererek, sahip oldukları bilgiler çerçevesinde, sistemin faaliyet geçirilmesine katkıda bulunmalarını sağlamaktadır. Rekabet sahasının hızla yükseldiği sektörde, farklı bir kimliğe sahip olarak kalıcılığı elde edebilmek adına İso 9001 eğitimi, iso 9001 belgesi, gerekliliği, şirket ve şirketin personeline tedarik edeceği katma değerler bakımından eğitime dahil olanları bilinçlendirmek.

İso 9001 Eğitimi İçeriği 

  1. Standartlar konusunda kısaca bilgiler verme
  2. İso 9001 Sistemi standardı maddelerinin kısa bir özeti
  3. Denetimin hedefi, tanımının yapılması ve türleri
  4. Baş denetçi ve denetçi yetkinlikleri
  5. Denetçi nitelikleri
  6. Denetime hazırlık yapma (koordine etme)
  7. Uygulama: soru listesi oluşturma
  8. Denetim süreçleri ve denetimin yapılması
  9. Uygulama : Kalite el kitabi ve izlenecek yolları inceleme
  10. Denetimin raporlanması ve neticelerin takip edilmesi
  11. Uygulama : tetkikin  gerçekleşmesi

İşletmelerinde İso 9001 sistemi oluşturmak, İso 9001 belgesine sahip olmak, İso 9001 eğitimini almak ve İso 9001 sistemini devam ettirmeyi talep eden kuruluşlar ve iso 9001 kalite danışmanları alınabilir.

Kuruluşa yeni katılan personellerin iso 9001 belgesi hakkında bilgi sahibi olması ve ya mevcut personelin bilgi ve yeteneklerinin periyodik şekilde pekiştirilmesine ilişkin olarak da kullanıma arz edilebilir.

Marka Tescil ve Patent Tescil işlemleriniz için www.sistempatent.com.tr sayfasına bakınız.