- SIK SORULANLAR Paylaş

İso Belgesi Kimler Alabilir?

14 Şubat 2017 Salı
‘‘İso; Ülkeler arası standartlar organizasyonu kuruluşunun isminin kısaltılmış şeklidir. Bu organizasyon 1947 senesinde kurulması ile birlikte İsviçre'nin Cenevre Şehri bu organizasyonun merkezidir. İso belgesi; Hizmet alanı farklı olan sektörlerde faaliyette bulunan işletmelerin belirli bir standarda uygun şekilde hizmet sunduklarını ispatlayan ve alanlarında yetkinliğinin bulunduğunu belirten belgedir. İso örgütü nezdinde yazılan standartlara göre belgelendirme işlemlerinin tümüne iso belgesi ismi verilir. İso belgesi kimler alabilir sorusuna cevap verecek olursak; kurumsal bir yapıya gelmeyi hedef alan küçük, orta ve büyük ölçekli şirketlerin tümü alabilir. Yani İşletme olarak belirli bir düşünceye, yükselme, prestij kazanma, öne geçme, fark yaratma gibi özelliklere sahip olan tüm işletmeler alabilir. İso belgesi tüm kurum ve kuruluşlara Sistem Kalite belgelendirme ve test danışmanlığı kuruluşumuz tarafından verilmektedir. ’’

İso belgesi kimler alabilir? konusunda ilk önce şu bilinmesi gerekmektedir. İso Belgesi bir sistem belgesidir. Bu sebepten dolayı İso belgesi almak adına var olan ve işler durumdaki bir sistemden söz etmek gerekir. Bu durumun yanı sıra bir hayli sık olarak ilk akla gelen bir hatayı da burada düzeltelim. İso belgelerinin ürün ile bir alakası bulunmamaktadır.  İso Belgesi, şirkete, kuruluşa, vakıfa veya organizasyona yani sisteme temin edilen bir belgedir. İso belgesi ürüne verilmez, işletmelere verilir.

İso, dünyada genelinde yer alan sanayi, ticari ve endüstri sektöründe hizmet sunmakta olan sektörler adına kalite standardı belirlemiş ve bu ölçütlerde belge çeşitleri meydana getirmiş kuruluştur.

‘‘ İso Belgesi Kapsamında Sistem Kalite Belgelendirme ve Test Danışmanlığı Kuruluşumuz 1999’dan günümüze bilgilendiriyoruz, belgelendiriyoruz… ’’

Sektör ayırt etmeden kurum ve kuruluşların tümü iso belgesi standartlarından yararlanabilir. İşletmelerinde sahip olduğu satın alma, pazarlama, imalat, kalite kontrol aşamalarının koordine edilmesi, düzenlenmesi ve kontrol işleminin gerçekleşmesi ile olabilecek düzensiz durumlar karşısında ürün ve hizmet kalitesinde yaşanacak düşüş grafiğinin, işletme maliyetin artışının yükselmesinin, vakit kaybının, işletmede imaj zedelenmenin yaşanacağı hususlarda yaşanacak kayıplara bu belge önlemektedir. Belgeye sahip olunması ve standart koşullarının devamlılığının temin edilmesi ile kurum yada kuruluş bünyesinde önemli anlamda bir karlılık elde edilebilir.

İso Belgesini Kimler alabilir?

  1. Ürün ve hizmet arzında tutarlı olmayı talep eden
  2. Müşterileri ile beraber aynı lisanı konuşma taraftarı olan
  3. Ürün ve hizmet üretiminde müşteri beklentilerini takip eden 
  4. Her basamakta müşteri merkeziyetçilik yaklaşımını kabul eden
  5. Bir yönetim sistemine sahip olmayı arzulayan
  6. Sürekli olarak gelişme gösteren ve büyüme belirten bir işletme olmayı arzulayan
  7. Pazar ortamında  büyümeyi hedefleyen
  8. Ülkeler arası ticaret yapmayı hedefleyen
  9. Hatalı ve kaliteli olmayan üretimin masraflarından sıyrılmayı isteyen 
  10. İşleteme çalışanlarının işe dahil olmasını hedefleyen
  11. İşletme kapsamında güven veren bir bir iletişim ağı oluşturmayı hedefleyen
  12. Bir işin ilkin doğru şekilde yapılmasını arzulayan
  13. İşletme personellerinin performansının sürekli olarak yükselme eğilimi için olmasın arzulayan
  14. Verimlilik ve kar marjinalında sistematik bir şekilde yükselmeyi hedefleyen  küçük, orta ve büyük ölçekli işletme, şirket, kuruluşlar iso belgesi alabilir.

Marka Tescil ve Patent Tescil işlemleriniz için www.sistempatent.com.tr sayfasına bakınız.