- SIK SORULANLAR Paylaş

İso Belgesi Almak İçin Gerekli Evraklar

13 Şubat 2017 Pazartesi
‘‘ İso; Ülkeler arası standartlar organizasyonu kuruluşunun isminin kısaltılmış şeklidir. Bu organizasyon 1947 senesinde kurulması ile birlikte İsviçre'nin Cenevre Şehri bu organizasyonun merkezidir. İso belgesi; Hizmet alanı farklı olan sektörlerde faaliyette bulunan işletmelerin belirli bir standarda uygun şekilde hizmet sunduklarını ispatlayan ve alanlarında yetkinliğinin bulunduğunu belirten belgedir. İso örgütü nezdinde yazılan standartlara göre belgelendirme işlemlerinin tümüne iso belgesi ismi verilir. İso belgesi almak için gerekli evraklar; Bu belgeye sahip olabilmek amacı ile belge müracaatı esnasında istenecek evraklardır. ’’ 

İso belgesi almak için gerekli evraklar, iso belgesi almak için gerekli belgeler kavramları İso 9001 almak için gerekli evraklar konusu için kullanılmaktadır. Bu konuda ilk önce İso 9001 sistemi dokümantasyon belgeler konusunda gerekli olan bilgiler adına Sistem Kalite belgelendirme ve test danışmanlığı kuruluşu olarak siz değerli kuruluşlarımızı bilgilendirmekteyiz. 

İso ise, dünyada genelinde yer alan sanayi, ticari ve endüstri sektöründe hizmet sunmakta olan sektörler adına çok miktarda kalite standardı kararlaştırmış ve bu ölçütlerde belge çeşitleri meydana getirmiştir.

İso belgesi terime açıklık getirelim, gerçek anlamda halk arasında söylenmesi basit olmasında dolayı yada sahip olunacak söz konusu belgenin tam anlamı ile ne olduğunu bilinememesi dolayısı ile geliştirilmiş bir kelimedir. Ara sıra da olsa İso belgeleri yada küçük harf yardımı ile yazıldığı takdirde ise iso belgesi yada iso belgeleri ismi de verilmektedir. İso belgesi ürüne verilmez, işletmelere verilir.

‘‘ İso Belgesi Kapsamında Sistem Kalite Belgelendirme ve Test Danışmanlığı Kuruluşumuz 1999’dan günümüze bilgilendiriyoruz, belgelendiriyoruz… ’’

Bu konuda İso 9001 sistemi dokümantasyon yapısı haricinde yer alan evraklardan bahsettiğimizi önem ile altını çiziyoruz . İso 9001 belgelendirme için Sistem Kalite belgelendirme kuruluşumuza müracaat sırasında belge talep eden şirketin faaliyetini ve resmiyetini tanıtan evraklarınızı müracaat forumu ile belgelendirme kuruluşumuza göndermeniz gerekli görülmektedir. Kuruluşumuz belge almak için temin etmeniz gereken evraklar ise;

  1. İso belgelendirme müracaat formu
  2. İşletmenin vergi levhası
  3. İşletmenin ticaret sicil gazetesi
  4. İşletmenin İmza sirküsü
  5. Ticaret  veya sanayi odasına kayıt belgesi yada işlev belgesi
  6. Son beyan edilen ssk bildirgesi

İso belgesine Sahip olunması İle

  1. İşletme kurumsal bir kimliğe sahip olur
  2. Aşamalı ve sistem merkezli verim alınacak bir yönetim sağlanır.
  3. Hedefler ve veriler ile saha verimli bir şekilde yönetilir
  4. İşletme kârı ve etkinliliğinde artış yaşanır
  5. Kalite belgesi ile pazar fırsatlarına sahip olunur
  6. Ürün maliyetlerin asgari şartlar indirgenir
  7. İşletmede çalışan personellerin tatmini gerçekleşir
  8. İşletmede kalite kavramı ve imajı güçlü duruma gelir
  9. Tedarikçi işletmeler ile iyi ilişkiler kurulur ve tarafların memnun kalması ve ve gelişmesi sağlanır
  10. Verimli bir iletişim sağlanır
  11. Aşamaların verimli kontrolü gerçekleşir
  12. İadeler asgari sınıra indirilir
  13. Yapılan hataların daha hızlı fark edilmesi ve engellenmesi sağlanır
  14. Müşterilerden gelen şikayetleri indirgenir ve  memnuniyet derecelerinin yükseltilmesini sağlar 

Gerekli evrakların Sistem Kalite belgelendirme ve test danışmanlığı kuruluşu olarak şirketimize ulaşması durumda işlemlere başlayacağız.

Dokümantasyon sistem kurulumu, eğitim, denetleme uygulamalarının tamamlanması akabinde işletme iso 9001 sahip olmaya hak kazanacaksınız.

Marka Tescil ve Patent Tescil işlemleriniz için www.sistempatent.com.tr sayfasına bakınız.