- HABERLER Paylaş

14 Ekim Dünya Standartlar Gününüzü Kutluyoruz

8 Ocak 2024 Pazartesi

14 Ekim Dünya Standartlar Günü

Eknominin küreselleşmesi, uluslararası alanda yeni pazarlar bulma ve varolan pazarları koruyabilmek ve küresel pazarda bir rekabet gücü oluşturabilmek için Uluslararası Standartlar oldukça önem kazandı. 1940'lı yıllarda temel standarlar niteliğinde ISO Standartların oluşturlmaya başlamasıyla 1968 yılında gelindiğinde 14 Ekim Dünya Standartlar Günü olarak ilan edildi.

Günümüzde standartlar ve yasal düzenlemeler firmaların üretim süreçlerini ve hizmetlerini iyileştirmesi, sistematik bir iş süreci ve maaliyet planı sağlaması ve çevre ile uyumlu çalışması ile bir firmanın ürün ve hizmetler için kalite ve güven verici olmasını sağlamaktadır. Meüşteri memnuniyetini ve güvenini kazanan bir kuruluş beklediği ürün ve hizmetten fayda elde edebileceğine inanarak o ürün ve hizmeti satın alır.

Kuruluşların rekabet gücünü arttıran markalaşma ve kurumsallaşan, akılcı ve yenilikçi her firma alanına göre almak için başvuracağı standart ve ya standartlara uygun üretimle başarıyı elde edebilecektir.

Ülkemizde ise küresel pazarda var olmanız için uluslararası standardinazayon kuruluşlara başvurmak isteyen tüm kurulaşların belgelendirme ve denetim sürecinin danışmanlığını sunar. Standartların belgelendirme, denetim ve danışmanlık kapsamını ve çalışmalarını daha da geliştirerek etkinliğini daha da arttımak isteyen Sistem Kalite kuruluşumuz ülkemizde ve uluslararası tüm firmaların 14 Ekim Dünya Standartlar Günü'nü kutlar.


 

Tüm Haberler

Marka Tescil ve Patent Tescil işlemleriniz için www.sistempatent.com.tr sayfasına bakınız.