- HABERLER Paylaş

Antep Fıstık Evi Dünya Çapında Bir Marka Haline Gelecek

1 Ocak 2024 Pazartesi

Antep Fıstık Evi Dünya Çapında Bir Marka Haline Gelecek

Gaziantep'in coğrafi işaret tesciline sahip Antep fıstığı nesilden nesile devam eden "Fıstık Evi" farklı üretimleri ile dünya pazarına yenilik getirerek Fıstık Evi'ni bu pazarda lider konumuna getirmeyi hedefliyor.

Antep fıstığının geleneksel lezzetleri dışında farklı lezzetler için ihracatta önemli adımlar atıyor. Dört kuşaktır bu alanda faaliyet gösteren Fıstık Evi fıstığı çeşitli ürünlerde sunarak bu yelpazayi genişletiyor. Sunmuş olduğu ürün çeşidi yaklaşık 60'a kadar ulaştığını belirten önetim Kurulu Başkanı Mehmet Kavsara başta fıstık olmak üzere çikolata, lokum, helva, baklava, dondurma, kuruyemiş  üretiminde Türkiye'de önde gelen markalar arasında olduklarını, uluslararası alanda da ihracat yaptıklarını ve bu amaçla gerekli kalite standartlarına sahip oldukşarını belirtti. Tüm kalite yönetim sisteminin temeli niteliğinde olan ISO 9001 standardına, hijyen yönetimini sağlayan gıda firmalarının özellikle belirli yeterliliğe sahip olduğunu ispatlayan bir belge niteliğini taşıyan ISO 22000 ve Uluslararası BRC sertifikasına ayrıca herkesin gönül rahatlığı ile ürünleri yiyebilmeleri için Helal Belgesine sahip olduklarını ifade etti. 

Fıstık Evi , Türkiye ve dünya pazarında tanınmış bir marka olmayı amaçlıyor. Buna istinaden gelişmiş teknoloji kullanarak kaliteden taviz vermeden uzman personeller ile titizlik ile çalışmalarını yürütüyor. Tüm bunları kalite standartlarına sahip bir firmanın BRC belgesi ve ISO 22000 belgesine sahip olabilmek için gerekli şartları yerine getirmelerinden anlıyoruz. Bu standartlar ayrıca fuarlarda yer alabilmek için de gerekli olabiliyor. Nitekim Yönetim Kurulu başkanı; Fıstık Evi’nin son dönemde yurtdışı fuarlara ağırlık verdiğini, dünya çapında gıda firmaların bir araya geldiği organizasyonlara katılarak ikili görüşmeler sağladıklarını ve 5 ülke için ihracatlarının başladıklarını belirtti. Fıstık Evi’nin tanıtımını yaparken aynı zamanda Antep Fıstığı’nın da dünyaya tanıttığını bu da fuarlara katılımının kendilerine ve Türkiye’ye oldukça fayda sağladığını ifade etti.

Tüm Haberler

Marka Tescil ve Patent Tescil işlemleriniz için www.sistempatent.com.tr sayfasına bakınız.