- HABERLER Paylaş

Helal Belgeli Ürünlere Vergide İndirim

7 Eylül 2017 Perşembe
Helal belgeli ürünlere vergide indirim. 9 trilyon liralık helal gıda payı için ülke olarak girişime geçtik. İlk olarak gıda/besin ürünleri Helal belgesi ile belgelenmişti şimdi de kozmetik ve tekstil ürünleri belgelenecek. Helal belgesi ürünleri olan işletmeler vergide indirimden faydalanacak.

 

Helal belgeli ürünlere vergide indirim sağlanarak işletmelerin ürünlerinde helal belgesi alması teşvik edilecek. Günümüzde 2 milyar Müslümanın 9 trilyon lira bulunan helal gıda gereksinimini tedarik etmeleri ulusların iştahını açarken, ülkemiz bu konuda taraf olduğu ülkeler arası anlaşmalar ve oluşturduğu hukuki düzenlemeler ile girişimlerde bulunuyor. Gıdadan sonra tekstilden kozmetik alanda oldukça geniş alana yayılacak hazırlıklar ile erken girişimler ile söz sahibi olmayı planlıyoruz.

 

Merkezi İstanbul olan İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü’ne yönelik ülkeler arası sözleşmede değişiklik yapılarak vergide indirim sağlanacak. Özellikle, geniş bir pazarı olan helal gıdada ülkemizin taraf olduğu devletler arası lider bir rol olmasında ortam oluşturabilecek, anılan işletme tarzı ülkeler arası işletmelere tanınmış dolaylı ve ya doğrudan vergide indirim sunulması doğru bir karar olacağı vurgulandı.

 

Potansiyeli 30 trilyon lira

 

Eski İslam İşbirliği Teşkilatı Başkanı, ülkemiz bakımından oldukça öneme sahip olan, ve ülkeler arası helal gıda hakkında çok merkezî bir rol alıyor. Helal gıda pazarı 2 sene evvel 8 trilyon liraydı. Bu rakam 2024 yılında gelindiğinde 30 trilyon lira seviyelerine yükselecek. Bu helal gıda hakkında ülkeler arası rekabet yaşanmakta. Bu rekabette olan tüm kişiler en iyi, en helal gıda standardına sahibim bundan dolayı bu paydan en çok payı kendileri almak istiyor, şeklinde açıklamalar yapıldı.
Tüm Haberler

Marka Tescil ve Patent Tescil işlemleriniz için www.sistempatent.com.tr sayfasına bakınız.