- HABERLER Paylaş

Devlet Kurumunda Helal Gıda Devri

5 Eylül 2017 Salı
Devlet kurumunda helal gıda devri başlıyor. Yapılan son memur toplu anlaşması ile beraber, ülkemizde devlet kurumlarında ilk defa yerine alan, ‘helal gıda’ hassasiyeti, geniş bir ürün sınıfını kapsamına alıyor. Et ürünleri ile beraber suya dakar neredeyse tüm gıdalara, helal belgesi alınabiliyor. Helal ürünün şartları ise fıkıha uygun olması ile kararlaştırılıyor.

 

Devlet kurumunda Helal Gıda devri başlıyor. Hükümet ile imzalanan toplu anlaşmada maaşlara yapılan zamları ve, hac izni’nin ile birlikte ilk defa helal gıda belgeli gıdaların devlet kurum ve kuruluşlarında teşvik edilmesinde var. Helal gıda, müslümanlığa uygun olana izin gösterilen gıdalar” şeklinde ifade ediliyor. Sistem Kalite Belgelendirme kuruluşumuz gibi firmalara nezdinde verilen ‘helal belgelerinde ürün ve ambalaj İslami Şartlara uygun olarak değerlendiriliyor. Bu yöntemler içinde İslam fıkıhına uygun, ‘kirli’ üretimde bulunmamak, fıkıha ters düşün ambalaj malzemesi, katkı veya ilave malzeme, etiket uygulamamak, helal ürünleri İslami şartlara uygun olarak üretmek, ürün reklamında dini şartlara uymak gibi kurallar bulunuyor. Helal gıdacı kuruluşlar, helal kesim, domuz eti ve GDO gibi hususlara da özen gösteriyor. Ürün akışı sağlayan işletmeler de göz önüne alınıyor.    

 

Yapılan toplu sözleşme aşamasında devlet kurumlarında verilen yemeklerde kullanılan ürünlerde Helal Gıda Belgeli ürünlerin mecburi olması gündeme taşınırken, helal gıda konusunda ilk başlangıcı devlet olarak atmak istenmekte. Kamu personelleri, helal gıda konusunda tescil alınarak garantili olmasını talep ediyoruz, ifadeleri kullanıldı.
Tüm Haberler

Marka Tescil ve Patent Tescil işlemleriniz için www.sistempatent.com.tr sayfasına bakınız.