- HABERLER Paylaş

Turizm Bakanlığımıza Çevreye Duyarlılık Ödülü

17 Ocak 2017 Salı
‘‘ Turizm Bakanlığımız 2008 yılından bu yana yürüttüğü yeşil yıldız projesi ile ödül sahibi oldu. Çevre duyarlılığı çerçevesinde çalışmalarda gerçekleştiren Turizm Bakanlığımız, ülkemizden ve yurt dışından 2 ödülün sahibi oldu. ’’

Bakanlığımız 2008’den günümüze kadar çevreye karşı duyarlılık çerçevesinde Yeşil Yıldız organizasyonu yürütmektedir. Bakanlığımızın bu organizasyonu ile The Green Organization’un uyguladığı Yeşil Elma Çevre Ödülleri çerçevesinde en iyiler kategorisinde gösterildi. Dünya genelinde yaklaşık 550 katılımcının yarıştığı organizasyonda finale kalmayı başardı. Kamu kuruluşlar grubunda son 5 katılımcı arasında finalde yarışan bakanlığımız altın ödülün sahibi oldu.

Koruma, sürdürülebilirlik, özel sektör, çevresel gelişme, kamu kurumları, yenilik gibi alanlarda bronz, gümüş ve altın ödüllerinin verildiği yarışmada, Kültür ve Turizm Bakanlığı kamu kurumları içerisinde altın ödülünün sahibi oldu. Yeşil Dünya Ödülleri’nin açıklandığı tören geçen yılın birincisi Güney Kore'de organize edildi. 2016 yılında ise Dubai temsilcisi ipi göğüsledi. Bakanlığımız aldığı bu ödülle Yeşil Dünya Elçisi unvanına sahip olma ve çevre hakkında en iyi örneklerin bulunduğu dünyada genelinde tek referans çalışması Green Book kapsamında ülkemizi temsil etme avantajına da sahip oldu.

Bakanlığımız bir ödül de ISO bünyesinde yer alan Turizm ve Alakalı Hizmetler Teknik Komitesi’nde gerçekleştirdiği çalışmalar neticesinde aldı. 20 milletten ve farklı ülkeler arası 60’a yakın kuruluşların yer aldığı uygulama kategorisine Bakanlığımızın Kontrolörü başkanlık yaptı.

Oluşturulan Konaklama merkezlerinin çevresel niteliklerin ilerletilmesine ilişkin kılavuz prensipleri adlı ISO/TS 13811 no’lu ülkeler arası metin Aralık 2015 yılında bu yana yayımdadır.

İso Belgesi, İso Belgesi Eğitimleri ve İso Belgesi Standartları alanında yaşanan güncel gelişmelerden haberdar olmak için lütfen sistem kalite web sayfamızı ziyaret ediniz…
Tüm Haberler

Marka Tescil ve Patent Tescil işlemleriniz için www.sistempatent.com.tr sayfasına bakınız.