- HABERLER Paylaş

Türkiye’den ISO’ya Kapari, Kızılcık, Kuşkonmaz ve Enginar Standartları

31 Ekim 2016 Pazartesi

‘‘ISO gıda mamulleri komitesi çerçevesinde yer alan meyve, sebze ve ürünleri Alt Komitesi’ nin toplantısı Paris’te gerçekleşti. Ülkemizin nezdinde oluşturulan enginar, kapari, kızılcık ve kuşkonmaz ürünleri için hazırlanan standartlar toplantıya katılan ülke delegelerine sunuldu.’’

Uygulamalarına ISO kapsamında devam eden ISO/TC 34 meyve, sebze ve mamulleri komitesi TC 34/CAG ve senelik planlı toplantısı, 6-8 Temmuz 2016 tarihleri arasında Paris’te yapıldı.

Diğer Toplantı İse İstanbul’da Yapılacak

Sekretarya raporu ve stratejik plan kapsamında bilgiler arz edilen toplantıda, ülkemizin hazırlandığı çeşitli ürünlere ait standartlar hakkında da toplantıya katılan ülke delegelerine bilgiler aktarıldı.

 

ISO Deri Teknik Komitesi İstanbul’da

Diğer taraftan Türkiye’den ISO kapsamında standart oluşturma uygulamaları gerçekleştirilirken, ev sahipliğini Türkiye deri sanayicileri derneği ile ortaklaşa üstlenildiği ISO/TC 120 ve alt komitesinin 17.sini düzenlediği toplantı İstanbul’da gerçekleşti.

ISO üyesi 15 ülke delegesinin katıldığı toplantıda, komitenin iş planını değerlendirilerek komite üyelerinin fikirlerinin iletilmesi kararlaştırıldı. Bunu yanı sıra toplantıda esas komite ve alt komitelerin süren standart çalışmaları değerlendirildi.

Dünya genelinde ve ülkemizde deri imalatı hakkında farkında olmanın yükseltilmesi hedefiyle, 2 adet büyük ve küçükbaş hayvanların işlenmemiş derilerinin korunması ile alakalı ülkeler arası standardın oluşturulması önerisi yapıldığı toplantıya Türkiyede temsil edildi.

Hindistan Standart Kuruluşu’nun (BIS) Sekretaryalık görevliği üstlendiği ISO/TC 120 Komitesi’nin, Türkiye, Amerika, Almanya, İngiltere, Çin ve İspanya’nın aralarında olduğu 26 adet tam üyesi, 30 adet gözlemci ülke yer alıyor. Şimdiye kadar ISO/TC 120 ve alt komitelerinin hazırlıkları neticesinde toplam 21 ülkeler arası standardın yayını gerçekleşti. ISO/TC 120 ve alt komitelerinin diğer toplantısı 2017’nin şubat ayında Hindistan’da gerçekleşecek.

ISO Belgesi, ISO Belgesi Eğitimleri ve İso Belgesi Standartları alanında yaşanan güncel gelişmelerden haberdar olmak için lütfen sistem kalite web sayfamızı ziyaret ediniz...
Tüm Haberler

Marka Tescil ve Patent Tescil işlemleriniz için www.sistempatent.com.tr sayfasına bakınız.