- HABERLER Paylaş

Aydın Organik Tarımda Alanında Birinciliğe Yerleşti

24 Temmuz 2017 Pazartesi

Aydın organik tarımda alanında birinciliğe yerleşti. Aydın, Organik Tarım’da geçiş aşaması da dahil olmak üzere üretici kuruluş/çifti sayısında birinci, üretim miktarı konusunda ikinci ve İyi Tarım Uygulamalarında üretici kuruluş/çiftçi sayısında 4. basamakta yer aldı. Ege bölgesinde yer alan ilimiz son zamanlarda organik tarımdaki başarı grafiğini daha da üst sıralara yükseltmeyi başardı. 

Aydın organik tarımda alanında birinciliğe yerleşen Aydın, Rusya’ya yaş meyve ve sebze satma konusunda bakanlıkça yetki verilen 14 şehir arasında yer almaktadır. Avrupa Birliği’ne kuru meyve satımında mikotoksin hususunda da bakanlık eliyle yetki verilen 31 şehir içinde bulunması da bu ilimizde organik tarıma duyulan ilgide artış sağlarken, devlet tarafından verilen teşvik ve destekleri de üretici kuruluş/çiftçiyi iyi tarım uygulamalarına teşvik ediyor.

5709 Çiftçi Organik Tarım İle Uğraşıyor

Organik Tarım ve İyi Tarım Uygulamalarında, gerek üretim gerekse tüketim bilinci bu ilimizde bir hayli yüksek. Gerek İyi tarım uygulamaları gerekse organik tarım, üretici kuruluş/çiftçiye destekte bulunulmasına aynı zamanda pazar bulması açısından da önlerinin açılması bakımından da büyük gereksinim duyulmakta. 

Zeytin, incir ve kestane gibi ürünlerin üretiminde de ülkemizde  lider olan Aydın’da, 34077 hektarlık alanda organik tarım yapılırken 5709 kayıtlı üretici kuruluş/çifti organik tarım ile uğraştığı şehrimizin genelinde elde edilen son verilere bakacak olursak her sene 132824 ton organik ürün üretiliyor. 

Daha Çok Yaygınlaşmaya Önem Veriyoruz

Tarımın daha verimli uygulanabilmesi amacı ile Organik Tarım ve İyi Tarım Uygulamaları’na yönelik özel teşviklerin yapıldığı aktarılırken, Aydın çiftçisinin de organik üretime başlaması ve bu konuda zirveye yerleşmesi memnun edici bir durum olduğu belirtildi. Bu anlamda da Aydın çiftçisini de teşvikler sunulmuştur. Organik Tarım ve İyi Tarım Uygulamaları’nın Aydın’da daha da yaygın olmasına önem veriyoruz. Ayrıca üretimi yapılan bu organik ürünlerin satılması açısından da hükümetimiz, yerel yönetimler ve STK’lar ile de beraber hareket edilerek bir çalışma yapılarak verilecek tüm desteklere hazırız” diye konuştu.

Markalaşma Yakalanmaz İse Ekonomik Artış Elde Edilmez

Şehrin organik tarımda üretiminde ilk sırada bulunmasının onur verici bir duygu olduğu belirtilirken, elde edilen ürünlerin satışa sunulmasında ise bir eksikliği yaşanmaktadır. Bu konuda aklımıza gelen marka şehir olma doğrultusundan boşa geçirilen her dakika hatta saniye, ekonomik veriler kapsamından bizim açımızdan eksi bir durumdur. İyiyi üretebilirsiniz lakin iyi bir ambalaj, reklam ve pazarlama ve bütün faktörleri ile markalaşma olgusunu elde edemezsek ekonomik artışı tutturamayız. Bunların hepimiz açısından koordine edilmesi ile kamu desteği ve il erklerinin aktif görev almasıyla ivedi olarak çözülmesi gerekmektedir. ifadeleri kullanıldı. 

Tüm Haberler

Marka Tescil ve Patent Tescil işlemleriniz için www.sistempatent.com.tr sayfasına bakınız.