- HABERLER Paylaş

İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanununda Revizyona Gidildi

13 Temmuz 2017 Perşembe
İş sağlığı ve güvenliği kanununda revizyona gidildi. Yapılan düzenlemede devlet kurumları ile maksimum 50 personelli ve riski az (tehlike teşkil eden) sınıf kategorisinde yer alan firmalara ilişkin İş güvenliği uzmanı ile kurum hekimi (doktoru) bulundurma mükellefliği yasası ileri bir tarihe ertelendi.

İş sağlığı ve güvenliği kanununda düzenlemeye gidildi. Uygulanan revizyonda, İSG yasasında daha evvelden yer alan maksimum 9 adet personeli mevcut olan firmalar kısmı, maksimum 49 çalışan şeklinde revize edildi.

6331 sayılı yasa doğrultusunda gerekli görülen sağlık raporları iş yeri hekimleri ile birlikte maksimum 49 personeli mevcut bulunan ve az tehlike teşkil eden kategoride yer alan firmalara ilişkin devlet hizmet sunucuları yada aile hekimlerinden de temin edebilecekler. Yine 6331 sayılı yasada yapılan revizyon ile maksimum 49 personeli bulunan ve az tehlike teşkil eden kategoride bulunan firmalar yada firma vekilleri iş sağlığı güvenliğini bizzat kendileri yürütmeyi talep etmeleri durumda bakanlık tarafından belirtilen eğitimleri almak koşulu ile iş sağlığı güvenliği hizmetlerini sunabilecekler.

İş güveliği nedir, iş ve işçi sağlığı gücenliği, Ohsas 18001 konularında bilgi almak için sayfamızı ziyaret ediniz.
Tüm Haberler

Marka Tescil ve Patent Tescil işlemleriniz için www.sistempatent.com.tr sayfasına bakınız.