- HABERLER Paylaş

Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri Helal Ticareti Ortaklığı

8 Mart 2017 Çarşamba

‘‘ 9. Dönemi olan Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri Karma Ekonomik Komisyonu görüşmelerinin kapanışı yapıldı. ’’

Başbakan Yardımcısı Şimşek, konuşmasında, iki devlet heyetleri nezdinde olumlu müzakereler yapıldığını, ikili ticari ve finansal ilişkileri daha da derin hale getirilecek yeni iş ortaklığı belirlenmesinin memnuniyet yarattığını belirtti. Bunun en erken yürürlüğe konması ve uygulanması bakımından da desteğimizi sunduk. İslami finansta iş ortaklıklığımız derinleştirmeyi arzuluyoruz.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Pazarına Girsin

Şimşek, BAE ile ekonomik gelişim adına önem teşkil eden bir ihtiyaç olan inovasyon hususunda, teknoloji, eğitim, yenilenebilir enerji, sağlık, uzay, ulaştırma gibi konularda da iş ortaklığını geliştirmeyi talep ettiklerinin altını çizdi. Helal gıda hususunda, İslam İş ortaklığı Teşkilatı Standardizasyon ve Metroloji Enstitüsü kapsamında iş ortaklığını daha da ilerletmeyi arzuladıklarını aktardı. 

Türk kesimi olarak, İslam devletleri ile helal ticaretinin ilerletmek ve teknik engellerin bertaraf edilmesini sağlayan Türk Helal Uygunluk Değerlendirme işletmelerinde onaylanan ürünlerin ek bir akreditasyona gerek duymadan BAE pazarında yer almasını istiyoruz, şeklinde demeçte bulundu.

Birleşik Arap Emirlikleri hedefi olarak % 3 ile % 3,5 arası 

Birlik Arap Emirlikleri temsilcisi, iki ulusun pek çok önem teşkil eden hususta gelecek senelerde de bir araya geleceklerini belirtti. Ardından KEK görüşmelerin 6 sene gibi uzun bir aralığın olmayacağını kaydetti. Konuşmalardan sonra 9. Dönem KEK görüşmeleri uzlaşma zaptına imza atıldı.
Tüm Haberler

Marka Tescil ve Patent Tescil işlemleriniz için www.sistempatent.com.tr sayfasına bakınız.