- HABERLER Paylaş

İstanbul Dünyanın Helal Fuarı Noktası Oldu

11 Şubat 2017 Cumartesi

‘‘Ülkeler  arası fuar etkinliği ve Müslüman İş Ortaklığı Fas ülkesinde imzaladığı sözleşme uyarınca artık İstanbul dünya tek helal fuarı noktası oldu. ’’

Günümüzde Helal gıda ve Helal belgesi, önemini iyice arttırmış olup Türkiye de bu önemin farkındalığı oluşmuş ve böylece çalışmalarda öncü olmuştur. Nitekim  anlaşma uyarınca artık Türkiye'de gerçekleşecek Expo Helal fuarı, İslam İş Ortaklığının resmi şekilde destek verdiği tek helal fuar konumunda olacak. İslam İş ortaklığı kuruluşunun tek olarak kabullenilecek helal fuarı organizasyona yaklaşık 60 taraf devletin katılımda bulunması sağlanacak.

Cumhurbaşkanlığı korumasında, İslam devletleri standartlar, Metroloji Enstitüsü ve ülkeler arası fuar etkinliği ile ortaklık yapılan zirvede konuşmacı helal ürünler ve finans piyasasını değerlendirdi. Olumlu geçen fuar sonrasında Dünya Helal Zirvesi Konsey Başkanı Ete, Fas devletine giderek sözleşmeye imza attı.

2017’de Kasım’da yapılacak Dünya Helal Zirvesi’nin 3. ayağına yaklaşık 60 devletten katılım sağlanması hedefleniyor. İslam İş ortaklığı kuruluşu ile imzanın ardından İstanbul Gayri Müslim devletlerden hayatını sürdüren Müslümanların tümü adına ortak buluşma adresi olacak. Zirve bölümünde ülkeler arası sınırı erişmiş olan etkinlik bu katılım ile fuar bölümüne de önemli bir hız elde edecek ve ülkeler arası katılım sağlanması sonucu helal alanında İş ortaklığı güç duruma gelecek. 
Tüm Haberler

Marka Tescil ve Patent Tescil işlemleriniz için www.sistempatent.com.tr sayfasına bakınız.